Runatolia 2017

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER İÇİN KOŞUYOR

Her yıl Mart ayında düzenlenen Runatolia, spor ve tatili birleştirmesi, tırmanışsız düz parkuru, güzergâh üzerindeki şehir güzellikleri, tarihi ve Antalya’nın dünyaca ünlü sahilini kapsaması açısından Türkiye’nin en sevilen koşularından biri olarak kabul edilmektedir. Profesyonel koşuculara hitap ettiği kadar, koşu deneyimi az olan amatör sporcuların da ilgi gösterdiği Runatolia Maratonu sezonun başlangıç koşusu olması ve mevsimsel özellikleri ile ideal bir koşudur.  Sportif özelliklerinin yanı sıra, birçok yan etkinlik ve eğlenceler ile 3 gün süren bir spor festivali ve ülkemizin en büyük Life -Style Maratonudur.

Engelli Öğrenci Birimi, MS Okulu Bölümü ve Sosyal Yaşama Destekleme Topluluğu (SOYADT) ile bizde Antalya Runatolia 10 km koşusunda  “DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER İÇİN KOŞUYOR” sloganı ile Antalya Kültür Merkezi koşu alanında bizde yerimizi aldık. Koşu alanında ısınma hareketleri yapılırken Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ekibimizin yanına gelerek işitme engelli öğrencilerimiz, ms hastaları, engelli arkadaşlarımız ve topluluğumuz ile sohbet ederek yapılan faaliyetler hakkında bilgiler aldı. Antalya valisi Münir Karaoğlu  start  vererek koşu başladı.

İyilik peşinde koş, kadına şiddet, eğitim, lösev, vs.konulara ilişkin çok sayıda STK lar, pankartlar taşıyarak farkındalık için koştular. Engellli Öğrenci Birimi, ms okulu bölümü ve soyadt ile birlikte gönüllerini ortaya koyarak 10 km “DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER İÇİN KOŞUYOR” sloganı ile ellerinde pankartlarla yarışı birlikte bitirdiler. Farkındalığını gösteren gönülleri bir bu güzel ekip hem eğlendiler, hem yarıştılar ve üniversitemizi en güzel bir şekide tanıttılar.Runatolia Maratonu ilk kez 19 Mart 2006 tarihinde Türk turizminde farklılık yaratmak ve kış turizmine katkı sağlamak amacı ile 850 kişi ile Runtalya uluslararası Antalya Maratonu adıyla başladı.

İyilik peşinde koş, kadına şiddet, eğitim, lösev, vs.konulara ilişkin çok sayıda STK lar, pankartlar taşıyarak farkındalık için koştular. Engellli Öğrenci Birimi, ms okulu bölümü ve soyadt, birlikte gönüllerini ortaya koyarak 10 km “DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER İÇİN KOŞUYOR” sloganı ile ellerinde pankartlarla yarışı birlikte bitirdiler. Farkındalığını gösteren gönülleri bir bu güzel ekip hem eğlendiler, hem yarıştılar ve üniversitemizi en güzel bir şekide tanıttılar.

Etkinlik Tarihleri 03 - 05 Mart 2017, Cuma    |    Saat :15:46
Etkinlik Yeri ANTALYA
Etkinlik Türü Yarışma
08 Mart 2017, Çarşamba / 97 defa okundu.