Yükseköğretim Kurulu Engelsiz Erişim Çalıştayı

YÖK'TE "ENGELSİZ ERİŞİM ÇALIŞTAYI" DÜZENLENDİ

2016-2017 Eğitim Öğretim yılını yükseköğretimdeki engelli bireyler için "Engelsiz Erişim" yılı olarak kabul eden YÖK tarafından, yükseköğretim kurumlarında engelli bireylerin bütün mekânlara erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla "Engelsiz Erişim Çalıştayı" düzenlendi.

ANKARA YÖK’ de düzenlenen çalıştaya Engelli Öğrenci Birimi Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan ERARSLAN ve Birim koordinatörü Ali Osman ALTINAY katıldı.

YÖK'te gerçekleştirilen Çalıştay'da üniversitelerdeki engelli öğrencilerin mekânsal ulaşılabilirlik konusu ele alındı. Yükseköğretim kurumlarının, engelli bireyler için fiziksel ulaşılabilirlikle ilgili yaptıkları düzenlemeler konusunda paylaşımlarda bulunulduğu çalıştayda bütün yükseköğretim kurumlarının yapması gereken düzenlemeler masaya yatırıldı.

Toplantıya açılış konuşmasıyla başlayan  YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ,  konuşmasın da YÖK bünyesinde yer alan Engelli Öğrenci Komisyonunun, "Yükseköğretim Kurumları Engelliler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliği" kapsamında çalışmalarını gerçekleştirdiğini ve her üniversitemizde Rektörlükler bünyesinde yer alan Engelli Öğrenci Birimlerinin çalışmalarını yürüttüğünü ifade ederek başladı.ardından açılış oturumuna geçilerek, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi ve Engelli Öğrenci Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan tarafından, "Yükseköğretim Kurulu Engelli Öğrenci Komisyonu Çalışmaları" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi'nin yaptığı "Erişilebilirlik Konusunda Ülkemizdeki Gelişmeler ve Yasal Düzenlemeler" başlıklı sunumun ardından Gerçek Hayattan Kesit bölümünde engelli yönetmen Mustafa Karadeniz ile söyleşi yapılırken, "Çınar" adlı filmin de kısa bir gösterimi gerçekleştirildi

Açılış oturumunun tamamlanmasının ardından Engelli Öğrenci Komisyonu Üyeleri Hacettepe Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Mersin Üniversitesi  "Üniversitelerde İç ve Dış Mekânların Ulaşılabilirliğine İlişkin Örnek Uygulamalar" başlıklı ilk oturum gerçekleştirildi.Çalıştayın ikinci oturumunda soru – cevap şeklinde oturum sonlandırıldı.

Etkinlik Tarihleri 02 Mayıs 2017, Salı    |    Saat :12:17 - 12:18
Etkinlik Yeri ANKARA
Etkinlik Türü Çalıştay
31 Mayıs 2017, Çarşamba / 190 defa okundu.