Erişebilirlik Üniversiteler Semineri

ERİŞİLEBİR ÜNİVERSİTELER SEMİNERİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce erişilebilirliğin önemini üniversitelere aktarmak ve işbirliğini arttırmak amacıyla düzenlenen “Erişilebilir Üniversiteler Seminerleri” nin dördüncüsü, Ege Üniversitesi ev sahipliğinde 16 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Seminere İzmir ve çevre illerdeki 21 üniversiteden 70 kişi katılım sağladı. Seminere Üniversitemizi temsilen Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ömer KÖSE, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Şube Müdürü V. Ali Osman ALTINAY ve Mimar Celil ÇELİK katılmıştır.

Seminerin açılış konuşmaları, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi ve Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nefise Ülkü Karabay Yavaşoğlu tarafından gerçekleştirildi.

Seminerde katılımcılara Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erişilebilirlik Dairesi Başkanlığınca erişilebilirlik mevzuatı ve erişilebilirlik standartları konusunda güncel bilgiler aktarılmakta olup, “Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Formları”, “Hissedilebilir Yürüme Yüzeyi İşaretleri Uygulama Esasları” ve “Erişilebilirlik Proje Örnekleri” konularında sunumlar yapılmıştır.

Etkinlik Tarihleri 16 Kasım 2017, Perşembe    |    Saat :09:40 - 14:41
Etkinlik Yeri
Etkinlik Türü Konferans
21 Kasım 2017, Salı / 89 defa okundu.