Eba (Engelsiz Bilgilendirme Asistanı)

EBA (ENGELSİZ BİLGİLENDİRME ASİSTANI)

Dumlupınar Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Remzi GÖREN’ in makamında Engelli Öğrenci Birimi Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan ERARSLAN, Sakatlar Derneği Kütahya Şube Başkanı Hatice YAKAR, Altınokta Körler Derneği Kütahya Şube Başkanı İsmail BARIŞ, Altınokta Körler Derneği üyesi olan görme engelli hafız Taha ASLAN’ a EBA ( Engelsiz Bilgilendirme Asistanı ) nın tanıtımı yapıldı.

Bilişimde erişilebilirlik çözümlerine yenisini katan Dumlupınar Üniversitesi engelsiz bilgilendirme asistanı projesiyle her engelli bireyin bilgiye erişimlerini kolaylaştırıyor.

İnsan sesi tanımaya yönelik çalışan sistem tanımlı sorulara sesli cevap vererek üniversite hizmetlerine yönelik bilgiye erişim aşamalarını herkesin ulaşabileceği şekilde sunmayı hedefliyor.

Sistemin temel çalışma prensibi sesli sorulan sorulara asistanın karşılık vermesiyle sonuçlanıyor.

Herkes için herkese yönelik projelere imza atan Dumlupınar Üniversitesin' de Akdeniz Üniversitesin' de yazılım geliştirme alanında çalışan Sarper ARIKAN, projenin teknik altyapısını Engelsiz Öğrenci Birimi Koordinatörü Ali Osman ALTINAY 'ın sağladığı verilerle hayata geçiriyor.

Sakatlar Derneği Kütahya Şube Başkanı Hatice YAKAR uygulamanın çok güzel olduğunu ve  tüm engelliler için faydalı ve yararlı olacağını dile getirerek üniversitemize ve ilimize hayırlı olmasını dilekleri ile teşekkürlerini sundu.

Altınokta Körler Derneği Kütahya Şube Başkanı İsmail BARIŞ ise uygulamanın öncelikle Üniversitemizde başlamasından dolayı çok mutlu olduğunu bu projenin tüm resmi dairelerde olması için herkesin gayret etmesinin ve uluslar arası olan bu projeye sahip çıkılmasını dile getirerek teşekkürlerini sundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören Sesli Bilgilendirme sistemi olan EBA’ nın ilk defa Dumlupınar Üniversitesinde uygulamaya alınmasından dolayı haklı gururunu yaşadığını ve tüm üniversitelerde uygulanmasının yolunun açılması için gerekli desteklerini vereceğini, Uluslararası bir proje olabileceğini dile getirerek Teşekkürlerini sundu.

Etkinlik Tarihleri 01 - 02 Şubat 2018, Perşembe    |    Saat :10:07
Etkinlik Yeri DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK
Etkinlik Türü Bilgilendirme Toplantısı
Etkinlik Sahibi T.C. Dumlupınar Üniversitesi
Etkinlik Videosu İzlemek için tıklayınız
05 Şubat 2018, Pazartesi / 54 defa okundu.