Runatolia 2018

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER İÇİN KOŞUYOR

RUNATOLİA 2018

Antalya da 13’üncüsü düzenlenen ve her yıl katıldığımız Uluslararası runatolia maratonuna  “T.C Kütahya  Dumlupınar üniversitesi engelliler için koşuyor “ sloganı ile yine sevgi dolu gönüllerle birlikte koşuldu.

Türkiye’nin en büyük lifestyle maratonu 2 Mart Cuma günü başlayan 3 günlük spor festivalinde “Minik adımlar koşusu, Topuklu ayakkabılarla koşu, kısa mesafeli koşular ve 10km. 21km. 41km. runatolia maratonu 26 Ülkeden 8 bin 280 kişi katılım sağladı. Profosyonel sporcularında katıldığı bu organizasyonda bazıları bebekleri ile bazıları ise amaçları doğrultusunda farkındalık için pankart taşıyarak koştu.

Engelli Öğrenci Birimi gönüllü öğrencilerimiz , Birimimize bağlı  MS Okulu, Sakatlar Derneği, Sosyal Yaşamı destekleme topluluğu (SOYADT) ve gönüllü personeller ile birlikte 3 Mart 2018 Cumartesi günü Engelli kardeşlerimiz için koşduk. Sporu ve Sağlıklı yaşamı benimsemiş herkes büyük küçük yaş fark etmeden koşarak yâda yürüyerek katıldığı 4 km olan  parkuru Dumlupınar Üniversitesi olarak Engelli arkadaşlarımızla birlikte tamamladık.

Bu güzel performans sonrası Engelli kardeşlerimiz ile beraber teleferik gezisi ile Antalya’ya kuş bakışı yapma imkânı bulduk.  Hayatında ilk defa ailesinden ayrı yolculuk yapan ve öğrenci kardeşlerimizle güzel dostluklar kuran Sefa Yiğit kardeşimizin diğer engelli kardeşlerimizle birlikte mutlu olması bizler için büyük bir onur. Gönüller her zaman birlikte olsun imkân verin imkansızlıkları başaralım.

Runatolia 2018
Etkinlik Tarihleri 02 - 04 Mart 2018, Cuma    |    Saat :09:59
Etkinlik Yeri ANTALYA
Etkinlik Türü Performans Gösterisi
Etkinlik Sitesi https://www.runatolia.com
Etkinlik Videosu İzlemek için tıklayınız
Konuşmacılar ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ
30 Mayıs 2018, Çarşamba / 299 defa okundu.