SUNULAN HİZMETLER

1-      Her öğretim yılı başında Üniversitemiz Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarına resmi yazı ile ulaşılıp yeni öğretim yılında okullara kayıt yaptıran Engelli öğrencilerimiz ile ilgili iletişim bilgileri alınmakta ve bilgi güncellemesi yapılmaktadır.

 

2-     Bilgileri güncellenen öğrencilerimizin, Engeli ile ilgili detayli bilgileri ve Üniversitemizden istek ve beklentilerini, hazırlamış olduğumuz “Engelsiz Ögrenci Bilgi Formu”na, kendilerinin bizzat doldurmalarını ve onaylamalarını istemekteyiz.

 

3-     2. Maddede yer alan “Engelli Ögrenci Bilgi Formu” Engelli ögrencimize, Birimimiz görevlileri tarafindan Öğrencimizin ikamet ettiği yere (Ilçe, Kasaba, Köy dahil) ulaştırılmakta ve öğrencimizin istek ve beklentileri, yerinde ve kendisinden Direkt olarak hem yazılı  hem de sözlü olarak alınmaktadır.

 

4-     Her yıl Ocak ayında Üniversitemiz Personel Daire Başkanlıgına resmi yazı ile ulaşılıp yeni yılda, Üniversitemizde göreve baslayan yada görevinden ayrılan Akademik ve Idari Engelli Personellerimiz ile ilgili iletişim bilgileri alınmakta ve bilgi güncellemesi yapılmaktadır.

 

5-   T.C Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Öğrenci Birimi olarak, Engelli Öğrencilerimizin bilgiye ve birimimize rahat ulaşabilmeleri için Üniversitemiz web sayfası içerisinde www.dpu.edu.tr (Engelsiz Dumlupınar Üniversitesi) menüsü altında Engelsiz Öğrenci  Birimi web sitesi olusturulmuştur. (Güncelleme çalışmaları devam etmektedir.)

 

6-    T:C Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Öğrenci Birimi olarak, Engelli Ögrencilerimizin ögrenim hayatlari boyunca Okullari, Aileleri ve Çevreleri kisacasi tüm sosyal hayatlari ile ilgili sorunlarini ve Üniversitemizden beklentilerini dile getirebilmeleri için engelsiz@dpu.edu.tr adli mail adresi olusturulmustur.

 

7-  T:C Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Ögrenci Biriminin çalismalari sonucu, Engelli Öğrencilerimizin istekleri dogrultusunda; Üniversitemizde ögrenim gören engelli ögrencilerimize her yil düzenli olarak yemek bursu verilecektir.

 

8-    T:C Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Engelsiz Öğrenci Biriminin yapmış olduğu araştırmaya göre, Engelli bir birey, Başbakanlık Özürlüler Idaresi Başkanlığı tarafından çıkartılmış, Engelli Kimlik Kartına sahip ise aşağıda yazılı kendisine sağlanan tüm hak ve hizmetlerden yararlanabilecektir.

 

Engelli bir vatandasa,

Engelli Kimlik Kartı’nin sağladığı yararlar;

 

Devlet Demir Yollari ile seyahat etmede ücretsiz,

Türk Hava Yollari ile seyahat etmede %40 indirimden,

Telsim-Özgür Hattan tesis ücreti, konusma ve mesaj ücretlerinden indirimli olarak,

Yerel yönetimlerin alacagi kararlar ile toplu tasima hizmetlerinden ücretsiz ya da indirimli,

Yerel yönetimlerin alacagi kararlar ile su bedellerinden indirimli,

Milli Parklara ücretsiz olarak,

Devlet Tiyatrolarindan ücretsiz olarak faydalanabilirler.

 

Engelli Kimlik Karti ile ilgili çalışmalar devam etmekte olup bundan sonra da engelliler için verilecek bütün haklardan aynı kimlik karti ile yararlanılabilecektir.

 

Engelli Kimlik Kartı almak için yapılması  gerekenler

 

Sağlık Kurulu Raporu,

(Kütahya Devlet Hastanesi, Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi, Askeri Hastane Raporun bu hastanelerden birisinden alınması gerekmektedir)

Engelli Kimliği Bilgi Formu,

(Engelli Kimligi Bilgi Formu, Il Sosyal Hizmetler Müdürlügü’nden doldurulacaktir.)

Tasdikli Nüfus Cüzdani Fotokopisi,

2 adet Vesikalik Fotograf,

(Il Sosyal Hizmetler Müdürlügü bu evraklari Basbakanlik Engelliler Idaresi Baskanligi'na gönderecektir. Bu evraklari engelli kisi ya da yakini gönderemez).

 

Il Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden Başbakanlik Engelliler Idaresi Baskanlığı'na ulasan formlar ve ekler incelenerek bilgisayar ortamında degerlendirilecektir. Son seklini almış olan kart postayla engelli vatandasın  adresine gönderilecektir.

 

9-  Okul binalarına, Sınıflara, binaların üst katlarına, Tuvaletlere, Yemekhanelere, Kantinlere, Hastane ve Kütüphane Binalarına Engelli ögrencilerimizin erisimini kolaylastirici; Dis mekanlarda kaldirim ve yol iyilestirme çalismalari, Merdiven rampalari, engellilere özel asansör ve tuvaletlerin bulunup bulunmadigi arastirilmaktadir. Bulunmayan Okul yada diger hizmet binalarinda da bu iyilestirme çalismalarinin yapilmasi saglanacaktir.

 

10-  Psikolojik tedaviye ihtiyaç duyulmasi durumunda, Engelli ögrencilerimiz Üniversitemiz Evliya Çelebi Arastirma ve Uygulama Hastanesinde bulunan psikolog’tan yada bulunduklari yerlerde bulunan Devlet Hastanelerindeki Psikiyatri doktorlarindan yardim alabilirler.

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2023, Cuma