Adnan Menderes Üniversitesi (Eybis) Çalışması

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (EYBİS) ÇALIŞMASI

Dumlupınar Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi ‘nin ortaklaşa başlattıkları Engelsiz Bilgilendirme ve Yönlendirme Sistemi (EYBİS) bir Üniversitede daha hayata geçirildi.

Görme engelli öğrencilerin ve engelli çalışanların kampüs yaşamına akıllı cep telefonu aracılığıyla kolayca adapte olmalarının amaçlandığı projede, görme engellilerin kampüs içerisindeki yerleşimler hakkında bilgi sahibi olabilmeleri, başkalarına ihtiyaç duymadan sesli betimlemeyle yönlerini bulmaları ve bu sistemin kurulu olduğu yerlerde kendi rotalarını tanımlayabilmeleri amaçlanıyor.

Ortaklaşa yürütülen proje kapsamında  Adnan Menderes Üniversitesinde görme engellilerin kampüs içinde kolay adapte olmaları için Dumlupınar Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğünü yürütmekte olan Şube Müdürü Ali Osman  ALTINAY, Akdeniz Üniversitesi Görme Engelliler Birimi sorumlusu  Sarper ARIKAN ve Adnan Menderes Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Doç. Dr. Kerim GÜNDOĞDU ile birlikte  kampüsü adım adım gezerek görme engelliler için haritalandırma işlemlerini yaptılar.

Haritalandırma işlemini  başarılı bir şekilde tamamlayan proje koordinotörlerine Adnan Menderesi üniversitesi  rektörü tarafından Prof. Dr. Cavit BİRCAN tarafından teşekkür belgesi verilerek onurlandırıldılar.

Son Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2016, Çarşamba