10 -16 Mayıs Engelliler Haftası

10 -16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI

Engelliler haftası açılış programı 10 Mayıs Cuma günü Aile, Çalışma ve Sosyal  Hizmetler il Müdürlüğünün konferans salonunda  Kütahya valisi Dr. Ömer TOROMAN, Belediye Başkanı Prof. . Dr. Alim IŞIK, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Remzi GÖREN, Rektör yardımcısı  Prof. Dr. Kaan ERARSLAN, İl Protokolünün Engelli STK’lar ve üyelerinin katılımları ile program başladı. Birimimizin hazırlamış olduğu “DÜNDEN BUGÜNE  ENGELLİLER” konulu sergi açılışı yapıldı.

Daha sonra Sayın valimiz Dr. Ömer TOROMAN günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı. Ardından Engelli STK’ların video ile tanıtımları, Otizmli ikiz çocuk annesi Zehra YANAR ile engelli babası Recep YARAR ın söyleşileri dinlendi.

Üniversitemizin içinde yapılan erişebilirlik çalışmaları sonucu belge almaya hak kazanan binalarımızın Bedesten, Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Kapalı Spor salonu ve Olimpik Yüzme havuzunun Erişebilirlik  Belgelerini Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim IŞIK elleri ile Üniversitemiz Rektör yardımcısı Prof. Dr. Kaan ERARSLAN a takdim etti.

Birimimizin düzenlediği ve koordine ettiği “EMPATİ LİGİ BASKETBOL” maçlarına katılarak destek veren sosyal yasamı destekleme topluluğu, elektronik spor topluluğu, matematik topluluğu, büyüdüm çocuk oldum topluluğu  ve maçlarda ikinci olan Engelsiz Öğrenci Birimine madalyalarını, Empati liginde galibiyet kazanan Umut Spor engelli basketbol takımına birincilik kupasını Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Remzi GÖREN  verdi ve program bitti.

Etkinlik Tarihleri 10 Mayıs 2019, Cuma    |    Saat :12:00 - 14:45
Etkinlik Yeri
14 Mayıs 2019, Salı / 152 defa okundu.