Timothy Lomas Ben Buradayım Projesi ve Birimimize Ziyareti

Uluslararası sanat eğitimcisi, Küresel Çocuk Sanat Programının Başkanı ve eş kurucusu olan ABD’li ressam, fotoğrafçı, seramik sanatçısı Timothy Lomas ülkemizde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda özel gereksinimli engelli bireylerle bir dizi sanat atölyesi gerçekleştirmek için ülkemize gelmiştir.

Türk Çocukları Eğitim Vakfı ve Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği tarafından finanse edilen hibe programı kapsamında “Timothy Lomas ile Ben Buradayım Sanat Atölyesi” projesinin hedef kitlesini Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda korunma ve bakım altında bulunan Hafif Mental Retardasyon ve Down Sendromlu engelli bireyler oluşturmaktadır.

“Timothy Lomas ile Ben Buradayım Sanat Atölyesi” projesi ile bakım ve rehabilitasyon merkezleri/özel engelli bakım merkezlerinden hizmet almakta olan Hafif Mental Retardasyon ve Down Sendromlu engelli bireylerin duygularını, düşüncelerini, iç dünyalarını; renklerle, biçimlerle, çizgilerle bir oyun atmosferi içinde ifade etmelerini sağlamak amaçlanmaktadır.

Proje, İlimizde de 5-6-7 Temmuz 2019 tarihlerinde Kütahya Özel Öz-İlgi Yoncalı Engelli Bakım Merkezi ve Kütahya Özel Tahsin Uygun Engelli Bakım Merkezi Müdürlüklerinden hizmet almakta olan 27 engelli bireyimiz ile birlikte uygulanmıştır.

“Timothy Lomas ile Ben Buradayım Sanat Atölyesi” projesi ve sergisi 08 Temmuz 2019 tarihinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğün de Sayın Vali Yardımcımız Mustafa GÜNEY, İl Müdürü Ömer TURAN, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Ali Osman ALTINAY ve Timothy Lomas ile Ben Buradayım Sanat Atölyesi proje ekibi, Özel Öz-İlgi Yoncalı Engelli Bakım Merkezi Müdürlüğü ve Özel Tahsin Uygun Engelli Bakım Merkezi Müdürlüğü’nün katılımlarıyla başladı ve sertifika töreni ve sergi alanının engellilerimiz ile birlikte gezilmesi ile son buldu.

Engelli Öğrenci Birim Koordinatörümüz ile üniversitemize gelen proje ekibi önce Birimimizi daha sonra Kampüsümüzü gezdikten sonra Engelli Öğrenci Birimi Başkanı Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kaan ERARSLAN hocamızı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdiler. Güzel bir sohbet çerçevesinde geçen görüşmelerde üniversitemizle proje yapmak için bilgi alışverişi yapıldı. Daha sonra Engelli Öğrenci Birimi Başkanı Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kaan ERARSLAN hocamız ABD’li ressam, fotoğrafçı, seramik sanatçısı Timothy Lomas a üniversitemizin logolu çini tabağını taktim etmiştir.

Etkinlik Tarihleri 08 Temmuz 2019, Pazartesi    |    Saat :09:36 - 16:36
Etkinlik Yeri
Etkinlik Türü Performans Gösterisi
Etkinlik Sahibi T.C. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
09 Temmuz 2019, Salı / 108 defa okundu.