Engeliz Üniversite Projesi “Benimle Birlikte“

Eğitimde Görme Engelliler Derneği tarafından yürütülen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından K-3 Yapılandırılmış Diyalog Politika Reformuna Katkı kapsamında desteklenen “Benimle Birlikte Engelsiz Üniversite” projesinin toplantısı, 27 - 28 Haziran 2019 tarihlerinde Ankara'da yapıldı.

Proje doğrultusunda, şu ana kadar 20 engelli ve 10 engelsiz olmak üzere 30 üniversite öğrencisi 3 toplantı ile bir araya geldi. Hak temelli yaklaşım, izleme ve savunuculuk yöntemleri, engelli hakları ve kampanya yönetimi gibi konular da eğitimler alan katılımcılar, oluşturulan kontrol listelerini üniversitelerinde uyguladılar. Böylelikle kampüslerin erişilebilir olan ve olmayan yönleri hakkındaki tespitlerini rapor haline getiren katılımcılar, erişilebilir bir üniversitenin hangi kriterleri içermesi gerektiğini kendi bakış açılarıyla değerlendirdiler.

Zirvede; YÖK Engelli Öğrenci Komisyonu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı – Engelli Adaylar Daire Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürlüğü ve Projeye destek veren üniversite temsilcileri katıldı.

Üniversitemizi temsilen Birim Koordinatörümüz Şube Müdürü V. Ali Osman ALTINAY ve Üniversitemiz öğrencilerinden işitme engelli Emine KARA katılmıştır.

Etkinlik Tarihleri 27 - 28 Haziran 2019, Perşembe    |    Saat :12:22
Etkinlik Yeri ANKARA
Etkinlik Türü Konferans
03 Eylül 2019, Salı / 20 defa okundu.