Aşık Veysel‘i Anma Programı

ÂŞIK VEYSELİ ANMA

Aşık Veysel’in  45. Ölüm yıl dönümü programı Engelli Öğrenci Birimin de yapıldı.

Altınokta Körler Derneği ve Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu(SOYADT) ile birlikte yapılan programda merkezde bulunan engelli STK’ ların dan TSD Kütahya şubesi ve üyeleri, Kütahya Engelliler Zafer spor kulübü Derneği,  Meliha Girgin Özel Eğitim  Rehabilitasyon Merkezi  müdürü Aylin Girgin ve MS m Hasta Eğim  Okulunda ki hastalarımız ve gönüllü öğrencilerimiz katıldı.

Altınokta Körler Derneği başkanı İsmail Barış Aşık Veysel’i anlatan konuşma yaptı ve ardından   saz eşliğinde Aşık Veysel’in türkülerini hep birlikte  söylediler. Altınokta Körler Derneği’nden İlyas Beyin Aşık Veysel ile tanışıp konuştuğu anılarını anlattı. Engelli Öğrenci Biriminin gönüllü öğrencilerinden  Ahmet Uçar  Aşık Veysel’in “ Sazıma“ şiiri  ve Büşra Mete Aşık Veysel’in” Kara Toprak” şiirlerini okudu.

Daha sonra öğrencimiz Fuat Dalyanoğlu ve arkadaşları  Karadeniz yöresine ait tulum çalıp karadeniz türküleri eşliğinde misafirlerimize küçük bir konser verdi.

Etkinlik Tarihleri 21 Mart 2018, Çarşamba    |    Saat :17:01 - 22:01
Etkinlik Yeri ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ
Etkinlik Sahibi T.C. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
29 Mart 2018, Perşembe / 307 defa okundu.